איך מארגנים הלוויה

ארגון לוויה זה לא דבר קל, שכן מדובר בדרך כלל באירוע חריג בו אנו צריכים לקבור ולהיפרד מאדם קרוב. מי שיארגן לוויה יהיה בדרך כלל קרוב משפחה מקרבה ראשונה של אדם שנפטר (הורים, אחים וגם בן או בת זוג). הכאב והצער מלווים בהכרח לסדר את סידורי ההלוויה הנדרשים. כיצד מארגנים את הטקס? ריכזנו בעבורכם את המידע הנחוץ.

הוצאת תעודת פטירה

לפני שאתם מארגנים לוויה, רצוי שיהיו בידכם כלל המסמכים הדרושים לקבורת המת. תדרשו להוציא תעודת פטירה מבית החולים בו נפטר האדם. ניתן להוציא את התעודה בעזרת חברה קדישא במידה והנפטר מת בביתו. את התעודה מקבלים תוך הצגת אישורים מצוות בית החולים והצגת תעודת זהות של המת. חשוב לדעת כי צוותים רפואיים יסייעו לכם לסדר את כל הטפסים הדרושים עבור קבורה ראויה.

הוצאת רישיון קבורה

כעת יש להוציא גם רישיון קבורה, וזאת כמובן לאחר פינוי המת באמבולנס פרטי, או פינוי באמבולנס אותו מספק הצוות של חברה קדישא. את המת לוקחים אל בית העלמין הקרוב לאזור מגוריכם, או לבית הקברות העירוני הסמוך למקום מגוריו. את רישיון הקבורה אפשר להוציא גם דרך פנייה דחופה אל משרד הבריאות דרך 'מדור רישיונות קבורה' המצוי באזור המגורים.

מקום הקבורה

מהרגע שבו תיצרו קשר עם חברה קדישא (חברה המוסמכת לטפל בנושאי קבורה ישראל) יש לתאם מול אנשי המקצוע את מקום הלוויה. כיום, לכול תושב ישראל שנפטר בארץ או בחו"ל, יש את הזכות להיקבר ללא עלות בבית העלמין הקרוב לביתו. ישנם מקרים בהם רוכשים אנשים חלקת קבר לפני מותם. במקרים כאלה יש לתאם את הקבורה מול מנהל בית הקברות. במקרים של קבורה בבית עלמין ליד בית הנפטר, המוסד לביטוח לאומי יממן את ההוצאות. כמובן שתצטרכו לדבר עם קבלני מצבות כדי לקנות מצבה אחרי השבעה.

תכנון לוויה

טקס הלוויה עצמו נועד כדי להעלות את נשמת המת אל השמיים, והוא נעשה בדרך כלל על פי המסורת היהודית. הודעה על מועד הלוויה יש לפרסם דרך מודעת אבל בה יירשמו שם הנפטר ושם משפחתו המלא, תאריך הפטירה, מועד הלוויה והמקום בו היא תתקיים. מרבית בתי הדפוס יודעים כיצד להדפיס מודעת אבל, וניתן לקבל עזרה משכנים ובני משפחה בתליית המודעות. פרסום ברשת החברתית על אודות מותו של האדם הקרוב יוביל להגדלת מספר הנוכחים בהלוויה. פרסמו את ההודעה בצורה מכבדת.

התנהגות ליד הקבר

כאשר מגיעים בני המשפחה והקרובים אל חלקת הקבר נהוג לקרוא קדיש על הקבר: הבנים, האחים, החברים, או האב של הנפטר. במקרה של עיכוב בהגעת בני המשפחה, כדאי להתייעץ עם חברה קדישא לקביעת מועד מאוחר יותר. במידה ומדובר במשפחה מסורתית, הרב של הקהילה אומר דברים בשבחו של המת. לעתים קרובות קוראים בני המשפחה מכתב או קטעים מתהילים ומנהלים את הטקס עם שאר תכנים לבחירתם. את הקבר נוהגים לקשט בפרחים, בזמן שישנן משפחות שיקיימו את 'טקס הקריעה' בו קורעים את בד החולצה קרוב לצוואר, כסמל לאבלות.

לאחר הלוויה מקיימים את ה'שבעה', 7 ימים בהם בני המשפחה והחברים מתקבצים יחד תחת קורת גג אחת. תהליך זה נועד כדי לסייע אחד לשני לעבור את ימי האבלות. לאחר 30 ימים ולאחר בחירת מצבה מתאימה לקבר, יעלו בני המשפחה לקבר לטובת טקס גילוי מצבה, ולאחר מכן יקיימו אזכרה.

אנו משתתפים בצערכם ובכאבכם

נעמוד לרשותכם ככל שניתן כדי להעניק כבוד אחרון ליקיריכם. הנכם מוזמנים להשאיר לנו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

נגישות